Godzina | Temat | Prowadzący |
Namiot „Rozmaryn” | ||
11.00-15.00 | Powidła olenderskie * „Kulinarne ślady Olędrów” |
Magdalena Lica-Kaczan, Grzegorz Piaskowski, Oddział Muzeum Żydów Mazowieckich MMP |
Namiot „Bazylia” | ||
11.00-11.30 | „Jak działa mózg” * | prof. Wiesław Nowiński |
12.00-12.30 | „Dlaczego życie naukowca jest ciekawe” * | prof. Wiesław Nowiński |
13.00-14.00 | Kasza KUSKUS, czyli z czym to się je w TUNEZJI? * | Jasmin – Stowarzyszenie Przyjaciół na rzecz Współpracy Międzykulturowej |
14.00-15.00 | Niemarnowanie żywności – Wykład dla rodziców i opiekunów dzieci | dr inż. Agnieszka Sulich, Marta Widz, kampania społeczna „Wiem, co jem”, Urząd m.st. Warszawy |
15.00-16.00 | Tunezyjska kuchnia, czyli jak smakuje Tunezja? | Jasmin – Stowarzyszenie Przyjaciół na rzecz Współpracy Międzykulturowej |
16.00-17.00 | Prelekcja „Różnorodność Afryki” | Mamadou Diouf |
17.00-18.00 | Andyjskie tradycje kulinarne | Dominika Sieczkowska |
18.00-19.00 | „Magia w kuchni – magia w nas” | Paweł Dziwisz |
Arkady | ||
14.00-15.00 | Pokaz Tai Chi | Stowarzyszenie Taoistyczne Tai Chi |
* Dedykowane dzieciom. Uwaga – zajęcia dedykowane dzieciom, odbywające się w tygodniu są przeznaczone dla szkół. Zapisy są zamknięte.
Organizatorzy zastrzegają sobie możliwość zmian programowych.
Zapisy dla szkół i grup zorganizowanych oraz osób indywidualnych – Tetiana Fedorets, e-mail: biuro4@wig.waw.pl
Warsztaty i wykłady odbywające się w dni powszednie w godzinach 11:00-15:00 są przeznaczone dla grup zorganizowanych.