Godzina Temat Prowadzący
Namiot „Rozmaryn”
11.00-12.00 Zupa zacierkowa z kapustą, kraszona skwarkami
z boczku, Wspólne gotowanie. Degustacja.
Anna Górczyńska, Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw Lokalnych „Nasze Ostrowy”
12.00-13.00 Prelekcja „Różnorodność Afryki” * Mamadou Diouf
13.00-14.00 Zupa zacierkowa z kapustą, kraszona skwarkami
z boczku, Wspólne gotowanie. Degustacja.
Anna Górczyńska, Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw Lokalnych „Nasze Ostrowy”
Namiot „Bazylia”
12.00-13.00 Gruzińskie tradycje kulinarne – co się podaje
podczas wesela?
Katarzyna Pakosińska
14.00-15.00 W rytmie kubańskiej kuchni Anna Ceballo Hechavarria, Reinaldo Ceballo
Hechavarria, zespół Rey Ceballo & Tripulacion
Cubana
15.00-16.00 Leczenie jedzeniem, czyli dietoterapia Ada Kostrz-Kostecka
16.00-17.00 Woda gasi pragnienie, ożywia Przedstawiciele sanatorium Ciechocinek
17.00 Ogłoszenie wyników plebiscytu i zakończenie
programu

* Dedykowane dzieciom. Uwaga – zajęcia dedykowane dzieciom, odbywające się w tygodniu są przeznaczone dla szkół. Zapisy są zamknięte.

Organizatorzy zastrzegają sobie możliwość zmian programowych.

Zapisy dla szkół i grup zorganizowanych oraz osób indywidualnych – Tetiana Fedorets, e-mail: biuro4@wig.waw.pl

Warsztaty i wykłady odbywające się w dni powszednie w godzinach 11:00-15:00 są przeznaczone dla grup zorganizowanych.