Godzina | Temat | Prowadzący |
Namiot „Rozmaryn” | ||
11.00-12.00 | Kuchnia żydowska – opowieści kulinarne | Rafał Kowalski, Oddział Muzeum Żydów Mazowieckich MMP |
12.00-15.00 | Kuchnia staropolska – szlakiem staropolskich stołów | Małgorzata Kwiatkowska, Anna Błaszczak, Oddział Muzeum Żydów Mazowieckich MMP |
Namiot „Bazylia” | ||
13.00-13.30 | Uroczyste otwarcie festiwalu | Marek Traczyk |
Degustacja zupy marokańskiej | Ambasada Maroko | |
Wstęp „Jak mózg konsumuje zupę” | prof. Wiesław Nowiński | |
18.00-19.00 | Skąd się wzięła zupa; tradycje przyrządzania zup w różnych rejonach świata; wyższość zup nad drugim daniem |
Marek Traczyk |
19.00-20.00 | Savoir-vivre i zupa | Stanisław Krajski |
* Dedykowane dzieciom. Uwaga – zajęcia dedykowane dzieciom, odbywające się w tygodniu są przeznaczone dla szkół. Zapisy są zamknięte.
Organizatorzy zastrzegają sobie możliwość zmian programowych.
Zapisy dla szkół i grup zorganizowanych oraz osób indywidualnych – Tetiana Fedorets, e-mail: biuro4@wig.waw.pl
Warsztaty i wykłady odbywające się w dni powszednie w godzinach 11:00-15:00 są przeznaczone dla grup zorganizowanych.