Godzina Temat Prowadzący
Namiot „Rozmaryn”
11.00-15.00 Powidła olenderskie *
„Kulinarne ślady Olędrów”
Magdalena Lica-Kaczan, Grzegorz Piaskowski, Oddział Muzeum Żydów Mazowieckich MMP
Namiot „Bazylia”
11.00-11.30 „Jak działa mózg” * prof. Wiesław Nowiński
12.00-12.30 „Dlaczego życie naukowca jest ciekawe” * prof. Wiesław Nowiński
13.00-14.00 Kasza KUSKUS, czyli z czym to się je w TUNEZJI? * Jasmin – Stowarzyszenie Przyjaciół na rzecz
Współpracy Międzykulturowej
14.00-15.00 Niemarnowanie żywności – Wykład dla rodziców i opiekunów dzieci dr inż. Agnieszka Sulich, Marta Widz, kampania społeczna „Wiem, co jem”, Urząd m.st. Warszawy
15.00-16.00 Tunezyjska kuchnia, czyli jak smakuje Tunezja? Jasmin – Stowarzyszenie Przyjaciół na rzecz
Współpracy Międzykulturowej
16.00-17.00 Prelekcja „Różnorodność Afryki” Mamadou Diouf
17.00-18.00 Andyjskie tradycje kulinarne Dominika Sieczkowska
18.00-19.00 „Magia w kuchni – magia w nas” Paweł Dziwisz
Arkady
14.00-15.00 Pokaz Tai Chi Stowarzyszenie Taoistyczne Tai Chi

* Dedykowane dzieciom. Uwaga – zajęcia dedykowane dzieciom, odbywające się w tygodniu są przeznaczone dla szkół. Zapisy są zamknięte.

Organizatorzy zastrzegają sobie możliwość zmian programowych.

Zapisy dla szkół i grup zorganizowanych oraz osób indywidualnych – Tetiana Fedorets, e-mail: biuro4@wig.waw.pl

Warsztaty i wykłady odbywające się w dni powszednie w godzinach 11:00-15:00 są przeznaczone dla grup zorganizowanych.